Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ημερίδα του Έργου "Πάρκα Χωρίς Σύνορα" στα Άνω Πεδινά




Την Τετάρτη 7 Μαΐου και ώρα 18:00 μ.μ. διοργανώνεται το 3ο Συνέδριο Ανταλλαγής και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στα πλαίσια του Έργου «ΠΑΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» (PARKS WITHOUT BORDERS), που διοργανώνει ο Δήμος Ζαγορίου, στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 - 2013».

Το θέμα του 3ου Συνεδρίου αφορά στην «Πρόληψη και Προστασία της Περιοχής. Ενίσχυση του Εθελοντισμού». Στόχος του Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών πληθυσμών που περιλαμβάνονται στα όρια του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου όσον αφορά την πρόληψη από φυσικούς κινδύνους και την βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος, με απώτερο σκοπό, μέσω της δικτύωσης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, την ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής εθελοντικών οργανώσεων σε δράσεις και πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Άνω Πεδινών.

Το Συνέδριο ξεκινάει με την εγγραφή των συμμετεχόντων, καλωσόρισμα και  παρουσίαση του Έργου «Πάρκα Χωρίς Σύνορα». Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου