Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εγκαίνια του χώρου της αλληλεγγύης στα Γιάννενα


Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπου συμμετέχουν τα περισσότερα κινήματα αλληλεγγύης της πόλης, αποκτά στέγη. Το Σάββατο 25/1 και ώρα 12:00, στην πρώην γκαλερί «Αμυμώνη», Τοσίτσα 18, οι φίλοι της αλληλεγγύης θα κάνουν κοπή πίτας και εγκαίνια.
Η λειτουργία χώρου, που να μπορεί να φιλοξενεί συζητήσεις, εκδηλώσεις, δράσεις και συνελεύσεις των ομάδων αλληλεγγύης, αποτελούσε στόχο μας και προφανή ανάγκη από το ξεκίνημα της πορείας μας. Ανάγκη που μεγάλωνε διαρκώς, όσο πλήθαιναν οι αλληλέγγυοι και οι ομάδες.
«Χωρίς Μεσάζοντες», «Εναλλακτικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ιωαννίνων», «Μπαξές», «Πολίτες για την ΟΑΣΗ», «Πελίτι», «Ομάδα Καλλιέργειας Γης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» και «Lake Crafters», συναντηθήκαμε από πέρυσι σε μια χαλαρή δικτύωση, που επιτρέπει τη συστηματικότερη ανταλλαγή πληροφοριών και την αλληλοβοήθεια, με σκοπό το πλάτεμα της αλληλεγγύης στην πόλη των Ιωαννίνων και τη διάδοση των αξιών που μοιραζόμαστε: αυτοοργάνωση και συλλογικότητα, αντίσταση και αξιοπρέπεια, μια εναλλακτική –ηθική- βάση για την κοινωνική και οικονομική οργάνωση. Η κοινή μας στέγη αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι αυτό, που ανοίγει νέους ορίζοντες, ελπίδας κι απαντοχής, στη δύσκολη εποχή που ζούμε.
Τα εγκαίνια θα συνοδευτούν από συλλογή σχολικών ειδών, για να μην ξεχνιόμαστε. Συγκεντρώνουμε σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλούς και μαρκαδόρους, κι όλα τα υπόλοιπα που κανονικά θα έπρεπε το κράτος να εξασφαλίζει για όλα τα παιδιά!
ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!
Μαζί στην κρίση…
Μαζί και στη γιορτή!
Μαζί μπορούμε!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου