Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Συναυλία του Δημήτρη Υφαντή στη Βελλά



Στον επιβλητικό προαύλιο χώρο της ιστορικής σχολής Βελλάς, που πέρυσι έκλεισε έναν αιώνα συνεχούς προσφοράς πνευματικών ανθρώπων εντός κι εκτός συνόρων της Ηπείρου, στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, με θέμα τα λαϊκά και κινηματογραφικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης, υπό την αιγίδα του δήμου Πωγωνίου, που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, όχι μόνο μέσα από την οικολογική τους δράση, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα υπάρχει όμως μια προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κ.α..), τα οποία θα συλλέξει ο Δήμος Πωγωνίου και θα τα προσφέρει σε οικογένειες της περιοχής που τα έχουν ανάγκη.
 Τα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη εξακολουθούν να εκφράζουν με την ίδια ένταση και τις σημερινές γενιές, όπως και τις παλιότερες. Στόχο έχουν να ενώσουν τις καρδιές των ανθρώπων και να ξεχυθούν με δύναμη απ’ τα στόματα όλων, αντηχώντας σαν από ένα στόμα, πάνω στις αιωνόβιες πέτρες της σχολής. Την ευθύνη του προγράμματος, καθώς και την ερμηνεία των τραγουδιών, έχει ο αγαπημένος Ηπειρώτης τραγουδιστής Δημήτρης Υφαντής, που συντροφιά με την Σοφία Ζώη και άλλους έξι εξαίρετους μουσικούς θα αποδώσουν με τη σοβαρότητα που τους ταιριάζει, τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη. Η συναυλία θα ξεκινήσει περίπου στις 9 μ.μ., αμέσως μετά το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, έτσι όπως φαίνεται από τους πέτρινους εξώστες της σχολής.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου