Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Δημόσια ενημερωτική δράση



Το Εναλλακτικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει την 1η δημόσια ενημερωτική δράση προς τους συμπολίτες μας την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 7μ.μ. στον πεζόδρομο έξω από την ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

ΑΧΡΗΜΑΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Δοκίμασέ τες! Συμφέρουν από πολλές απόψεις.
Όσο παρατείνεται η χρηματοοικονομική κρίση, στην οποία βυθίστηκε και η Ελλάδα με τις συνέπειες που όλοι οδυνηρά βιώνουμε, τόσο περισσότερο γίνεται αισθητό ότι πρέπει το χρήμα να επανέλθει στον αρχικό του ρόλο, την διευκόλυνση των συναλλαγών.
Η "κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία" είναι μια οικονομία που δεν στηρίζεται στη επιδίωξη κέρδους, αλλά στη βάση των πραγματικών αναγκών των ανθρώπων.
Τα τοπικά δίκτυα αχρήματων συναλλαγών είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι, παίρνοντας τη ζωή τους στα χέρια τους, αυξάνουν τις  ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα, κινούνται στην λογική των συναλλαγών χωρίς μεσάζοντες, δημιουργούν γνώση και παραγωγικότητα προς όφελος των ίδιων των πολιτών και όχι κάποιων πολυεθνικών που απομυζούν τον πλούτο.
Ένα τέτοιο δίκτυο, το "Εναλλακτικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης" έχει ξεκινήσει και στα Γιάννενα.
Το Δίκτυο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο:

  • Σε όσους επιθυμούν να έχουν περιορισμένες ώρες απασχόλησης.
  • Σε όσους χρειάζονται μια επιπλέον πηγή εισοδημάτων.
  • Σε ανέργους, που έτσι μπορούν να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών τους.
  • Σε συνταξιούχους, για επιπλέον πράγματα από όσα επιτρέπει η σύνταξή τους.
  • Σε εμπόρους, οι οποίοι έτσι θα αυξήσουν τους πελάτες τους και θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες και προϊόντα άλλων μελών του Δικτύου.


Ζητείστε το αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο, συμμετέχοντας στο Δίκτυο.

Μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας (π.χ. διδακτικές ώρες, συντροφιά σε παιδιά και γέροντες, φύλαξη σπιτιού και κατοικίδιων, περιποίηση κήπου, επισκευές ή κάποια άλλη δεξιότητα που έχετε)
Επίσης: να διαθέσετε συσκευές, έπιπλα, αντικείμενα ή άλλα είδη που δεν χρειάζεστε πια ή απλώς τα βαρεθήκατε και θέλετε να τα αλλάξετε, ανταλλάσσοντάς τα με προϊόντα που χρειάζεστε είτε με υπηρεσίες άλλων μελών.
Μπορείτε να έχετε ένα «δεύτερο χέρι» βοήθειας σε δουλειές που δεν γίνονται από ένα άτομο ή «σκάντζα βάρδια», για να λείψετε λίγο.
Μπορείτε να πουλήσετε προϊόντα σας σε νέους πελάτες, δεχόμενοι ως τμήμα της αξίας τους κάποιες υπηρεσίες τους.
Μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, προσφέροντας δικά σας προϊόντα ή υπηρεσίες.

Εναλλακτικό Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Ιωαννίνων

ιστοσελίδα: www.tem-ioannina.gr                      
email: tem-ioannina@gmail.com

Ενημέρωση: Κάθε Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων από τις 19:00 - 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου