Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο του περιοδικού "Icons-travellers" για το χωριό μας


Τμήματα από το κείμενο της Τίτης Βελοπούλου.
Οι φωτογραφίες είνα του Νίκου Λυμπερτά.

"Υπάρχει ένα χωριό στο δυτικό Ζαγόρι αλλιώτικο από τα άλλα... Δεν είναι µόνο η φυσική του οµορφιά, καθώς είναι χτισµένο πανοραµικά ανάµεσα σε 5 λόφους, δεν είναι µονάχα τα πέτρινα σπίτια του, χαρακτηριστικά δείγµατα ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής που το στολίζουν, αλλά κι οι άνθρωποί του, που µας κέρδισαν και µας έκαναν να αναδείξουµε τα Άνω Πεδινά σε top προορισµό, όχι µόνο για το χειµώνα αλλά για όλες τις εποχές!  Γιατί το επιλέξαµε;"


 "Σήµερα οι µόνιµοι είναι περίπου 50, κι όµως έχουν βρει το µυστικό της επιτυχίας. Σε κανένα άλλο χωριό δεν έχουµε συναντήσει τέτοια σύµπνοια µεταξύ επιχειρηµατιών. Οι ιδιοκτήτες ξενώνων και εστιατορίων έχουν ξεπεράσει τα µικροαστικά «εγώ», κινούνται πάντα µε βάση το «εµείς» και έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους τη συλλογική ανάδειξη του τόπου. Παράλληλα, συµµετέχουν όλοι σαν µια οµάδα σε γλέντια και εκδηλώσεις. Καθηλωτική ήταν η απάντηση «Γιατί, τι έχουµε να χάσουµε;» όταν τους ρώτησα πώς το έχουν καταφέρει! Όλη η σοφία, µέσα στην απλότητα αυτής της φράσης, θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγµα προς µίµηση."


Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν είναι τόσο ιδανικά όσο παρουσιάζονται στο άρθρο, είναι χρήσιμο να εκτιμάμε το βαθμό της σύμπνοιας που έχουμε πετύχει και να στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου