Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Φυτώριο ερευνητών η Λαμπριάδειος Σχολή




Συμφωνητικό συνεργασίας υπέγραψαν στις 3 Σεπτεμβρίου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος της Λαμπριαδείου Οικοκυρικής Σχολής, που εδρεύει στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, Γιώργος Δούβλης.

Σύμφωνα με αυτό, οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής θα χρησιμοποιούνται, κατά την επόμενη 25ετία, για να φιλοξενούν φοιτητές και ερευνητές, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ερευνητικών αποστολών. Τη διαχείριση του εγχειρήματος θα αναλάβει επιτροπή που συστάθηκε για το σκοπό αυτό και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του δήμου Ζαγορίου και της Λαμπριαδείου Οικοκυρικής Σχολής, με υπεύθυνο το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών (ΤΒΕΤ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ήδη, η Λαμπριάδειος Σχολή φιλοξένησε την φετινή άνοιξη σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων και μαθημάτων, όπως αυτό της οικολογίας πεδίου που παρακολούθησαν από κοινού φοιτητές του ΤΒΕΤ και του πανεπιστημίου της Cubria στη Μεγάλη Βρετανία. Επιπλέον, φέτος το φθινόπωρο (27 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου) θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το β’ φθινοπωρινό σχολείο Άνω Πεδινών με αντικείμενο την ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της εργασίας που συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστήμιου και τη συμμετοχή και άλλων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Φορέων.
Η επιτροπή διαχείρισης σκοπεύει, μέσω εθνικών και διεθνών προγραμμάτων και χορηγιών, να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για την αναβάθμιση και τη λειτουργία του κτιρίου, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες σύγχρονες ανάγκες στον εκπαιδευτικό και ερευνητικό του ρόλο…

Πηγή: http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/18392/2012-09-04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου