Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Παράνομα και τα μικρά αμπέλια!



«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τους αμπελοκαλλιεργητές ότι όλες οι οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν μετά την 1/8/1998, είναι παράνομες, εκτός των φυτεύσεων που έγιναν βάσει δικαιωμάτων που χορηγήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με το με αριθμ. 351/49474/25-04-2012 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Διεύθυνση ΠΑΠ-ΔΕΝΔΡ/ΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ), οι παραπάνω φυτεύσεις θα πρέπει να εκριζωθούν άμεσα με ευθύνη και έξοδα των κατόχων τους.
Επιπλέον, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας ενημερώνει όλους τους αμπελοκαλλιεργητές ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου».

Ξεκίνησε η ανάπτυξη!
Θα εκριζώνονται οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που φυτεύτηκαν σε αμπελοτεμάχια χωρίς δικαίωμα φύτευσης.
Για όλα τα αμπέλια που είναι φυτεμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Γεωργίας σχετική άδεια. Εάν φυτευτεί αμπέλι για κρασί χωρίς άδεια, θα εκριζώνεται. Όσοι έχουν φυτεύσει δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται να το έχουν και υποχρεούνται να το ξεριζώσουν με δική τους δαπάνη.
Στην περίπτωση που δεν προβούν στην εκρίζωση, αμέσως επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα, ποινή που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου. Μετά την παρέλευση του έτους, το πρόστιμο διπλασιάζεται, εφόσον η «παράνομη φυτευμένη» έκταση συνεχίζει να υφίσταται.

Το κελάρι του "Μπαζακάτικου"
Δεκάδες τέτοιοι νόμοι θα ψηφιστούν τα προσεχή χρόνια, αν εφαρμοστεί η «αναπτυξιακή» πολιτική που επαγγέλλονται οι τεχνοκράτες, για να σώσουν τη χώρα από τους τεμπέληδες και ατίθασους κατοίκους της.
Όλα τα προϊόντα θα χρειάζονται πιστοποιητικά νομιμότητας, όλα τα οικόσιτα ζώα θα πρέπει να έχουν κίτρινα σκουλαρίκια… Και όλα αυτά για τη δημόσια υγεία και την ευημερία των παραγωγών…
Βέβαια, τα φαρμακωμένα απ’ τα χημικά προϊόντα και τα μεταλλαγμένα δεν θα έχουν πρόβλημα με τα πιστοποιητικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου